Valus allosas kõhtu paremale naistele kubemesse, Seitse valu, mida ei tohiks kunagi ignoreerida

Õhutavad lõhe võib seksuaalvahekorras või füüsiline koormus. Kas ongi nii, et kui mul on korra olnud süvaveeni tromboos, siis enam ei sobi doonoriks? On see üldse vajalik? Samuti oli ka üldkolesterool tõusnud 5,8. Valu pärast menstruatsiooni ei ole norm, nad võivad esineda endometrioos, endometriit, munasarja tsüst, sel juhul tasub külastada arsti. Ekstreemiline rasedus - algab tavaliselt nagu tavaliselt.

Mao põletik on lisaks ka happeliiaga, sellest annavad tunnistust vaevuse tugevnemine tühja kõhuga ja valu ülakõhu katsumisel. Soolepõletikust annab tunnistust kõhulahtisus. Sagedamini tekib tõbi riknenud toidu söömisel või viirusinfektsiooni, niinimetatud kõhugripi põdemisel. Hiljuti perearst vahetas Pradaxa vastu kahenädalane tarvitamine viis INR vastust 0,78 väärtuseni, varem oli ,5 vahel.

Tuleb välja et ravim ei toimi ja veri läks paksuks. Perearst ei oska midagi teha. Kas keegi saaks aidata. Olen väga mures ema pärast. Pradaxa on igati hea ravim ja toimib samahästi kui Marevan ning paljudes aspektides omab isegi eeliseid Marevani ees.

Tromboosiühingu e-mail

Pradaxa ja teiste uute antikogulantidega ei peagi INR mõõtma, sest see ei anna toimetugevuse kohta infot. INR on ainult Marevani toimetugevuse hindamiseks ja uute antikoagulntide kasutmisel sh Pradaxa ei peagi seda mõõtma.

Olen valus allosas kõhtu paremale naistele kubemesse, et Pradaxa omab head toimet Teie ema verevedeldamisel ja muretsemiseks pole põhjust. Kaljusaar Küsimus nr 71 Selline mure, et ma olen esimest korda antibeebi pillidel ning neli päeva olen neid võtnud. Selle tulemusel on viimastel päevadel täheldanud ebameeldivat jalgade külmumist ja tundetust kohati isegi kerget valulikkustsamuti on ka käelabad külmad, aga mitte nii hullusti. Kas asi võib olla pillidest, kuigi pean tõdema, et käed ja jalad on mitu aastat jahedavõitu pigem olnud, aga mitte nii hullisti kui praegu.

Külmus ja jahedus ei ole antud situatsioonis tingitud tromboosist. Kas see on beebibillidega seotud kõrvaltoime, peab natuke pikemalt võtma, et jõuda järeldusele asjade seotusest. Kaljusaar Küsimus nr 70 Küsimus on selline. Olen võtnud trompaxit umbes kümme või rohkem aastat ja nüüd tekkis veritsust algul mõtlesin, et on tegemist naistehaigusega läbisin kontrolli ja kõik oli korras kuid veritsust jäi.

Kui ravimit ei võta siis veritsust kaob. INR oli 2,7 öeldi et veri on paks. Aga millest ikka see veritsust kas on mõnest teisest ravimit kokku on ravimeid päevas 9.

Vabandust aga ma ei tea, mis ravim on trompax, ka google ei anna sellele vastet, seega ei saa Teie küsimusele vastata. Kui on veritsus, siis võiks kaaluda INR 2,5 vahemikus hoidmist.

Aga kõik sõltub näidustusest mille pärast ravimit tarvitate ja kas seda võib teha peab ikkagi otsustama arst, kes teab kogu Teie haiguse kulgu. Kui Trompax on südameaspiriini mingi firma nimetus, siis enamus juhtudel aspriini koos marevaniga pole vajalik tarvitada, jällegi otsustab raviarst personaalselt.

Need on keerukad otsused, kui te sööte 9 ravimit, siis peab haigusi mitu olema ja neid kõiki aspekte tuleb arvestada. Kaljusaar Küsimus nr 69 Kui tõsine on minu arterite ja valu viivitus kõhu all olukord, kui minu haigusnäitajad on sellised: UH:GSV 1cm diameetris refluksiga SFJ tasandil 0,83diameetriga reie tasandil refluksiga.

Refluks kuni sääre alumise osani. VParva 0,3vasakulVG vabad. VTP vaba. Perforandi puudulikkus sääre alumises osas paremal. Diagnoos: alajäsemete vaariksid e.

  • Eemaldage põletamine tsüstiit
  • Kui naine on mures ägeda valu tõttu kubemes, peaksite kohe arstiga nõu pidama, sest sellist laadi valu võib viidata emaka suurenenud toonile.
  • valu | Perearst | Arsti nõuanded | Küsi nõu Eesti tipparstidelt! - es-racing.ee
  • Mida teha tsüstiidi rünnakutega
  • 7 tarkust kõhuvalust - Confido Meditsiinikeskus
  • Seitse valu, mida ei tohiks kunagi ignoreerida

Saphena paremal. Planeeritakse vahtskleroseerimine. Käisin erakliinikus, kus tuleb vist suur raha välja käia. Palun öelge oma arvamus. Kui Te olete käinud veenide ultrahelis, siis on Teid sinna mingi probleemi pärast saadetud ning pärast uuringu tegemist annab Teile vastuse see arst, kes Teid uuringule saatis. Kahjuks meie ei saa niimoodi kirja teel konsulteerida ning anda Teile vastust, mis seisus Te olete ning mis oleks Teile parim ravi.

Sukles Küsimus nr 68 Mul avastati süvaveeni tromboos juunis. Nüüd on kõik jälle ok ja ravimeid võtma ei pea. Leiti, et mul on geneetiline soodumus saada tromboosi ja rasestumisvastased pillid aitasid sellele kaasa. Olen aastaid olnud ka doonor ja arst, kes mind ravis, ütles, et nüüd, kui ma verevedeldajat enam võtma ei pea, võin jälle doonor olla.

Käisin siis doonoriks, aga seal öeldi, et enam ei tohi anda verd. Kas ongi nii, et kui mul on korra olnud süvaveeni tromboos, siis enam ei sobi doonoriks?

Minu teada võib trombofiiliaga geneetiline eelsoodumus tromboosile inimene verd küll anda. Tavalise doonori puhul ei kontrolli seda keegi ja paljudel inimestel on see geen.

Süvaveeni tromboosi puhul, kui ta oli põhjustatud riskifaktoritest nagu teil beebipillid ja enam antikoagulanti ei tarvita, minu arust võiks verd anda. Kas põhjendati ka, miks ei võeta verd. Tasuks veelkord üle küsida, kui ei põhjendatud. Kui suure riski ma endale võtan uuesti rasestuda marevan ravi ajal,kindlasti tuleb minna nii ruttu kui võimalik üle madalmolekulaarsele hepariinile.

Kas hepariin ravi on sama efektiivne kui marevan ravi või on mul hepariin ravi ajal suurem oht tromb saada?

Kuidas see lootele mõjub? Kas rasestumine on veel üldse mõeldav,sest ohtusid on päris palju? See ei ole veebipõhine arutamise teema. Teil on vaja saada tromboosi spetsialistilt korralik konsultatsioon ja otsused ametlikult paberil. Rasedusega seotud valus allosas kõhtu paremale naistele kubemesse tuleb enne korralikult läbi arutada ja kokku leppida tegevuskava. Seejärel võtke perearstilt saatekiri ning kaasa kõik olemasolevad meditsiini dokumendid, siis saab sellest konsultatsioonist sündida ametlik otsus ja strateegia Teie tuleviku osas.

Parimaga, Heli Kaljusaar Küsimus nr 66 Nimelt mul on 2 last ja teise raseduse ajal 7 kuu pealt diagnoositi mul tromboflebiit, ehk siis trombid pindmistes veenides. Veenilaiendid on mul väga suured ja probleemsed valus allosas kõhtu paremale naistele kubemesse pikki aastaid, perekonnas on olnud see päritud emaliini pidi. Süstisin enne sünnitust 2 kuud Clexani, peale sünnitust oli verekadu ml verd, tehti vereülekanne ja 2 päeva pärast sünnitust tekkis uuesti tromb pindmises veenis, süstisin jälle clexani 2 kuud.

Nüüd küsimus, sooviks uut rasedust vältida ja olen kuulnud nahaalla paigaldavast rasestumisvastasest implantaadist — kas see oleks mulle sobiv ja mis riske sellega kaaseb või sobiks spiraal? Tean, et pillid ja plaastrid ei tohiks mulle sobida. Kunagi ammu kasutasin pille, eks ma siis sellega võibolla tegin enesele ka karuteene.

Kas on olemas analüüse, mis tuvastaks, kui suur on mu risk tromboosi osas? Selliste asjade nõustamiseks on arsti kabinet, mitte internet. Esiteks on arstil patsiendist rohkem vaja teada kui olemasolev jutuke, teiseks ega me analüüse ju läbi Interneti teha ei saa. Ja kes vastutab kui ma niimoodi valesti nõu annan. Diagnoose püstitakse ja ravi määratakse endiselt arsti kabinetis ka interneti ajastul.

Isiklikult soovitan dr. Nõukast, kes tromboosispetsialistidest tegeleb kõige enam naistetromboosiga. Aga ka teised arstid on kenasti asjaga kursis. Anne Kirssi vastuvõtule. Kaljusaar Küsimus nr 65 Läbisin ndal aastal insuldi ja südameoperatsiooni. Mul on südameklapid asendatud proteesidega. Kasutan Marevani. Normaalsel inimesel IRN referents on 0, 1, Milline peaks olema minu vastav näitaja ja millest see sõltub?

IRN vahemikus 2,7 on arst minu puhul rahuldavaks lugenud,ravimikogust ei muuda. Näitaja 3 või suurem halb ja kogust tuleb vähendada. Tavainimesel ongi INR 1,0 lähedane, aga see on normaalne neile, kes Marevani ei tarvita.

Marevanravi ajal peab INR püsima enamus inimestel 2,0 vahel, kui ei ole arsti poolt muid korraldusi antud. Ainult siis on Marevanravi efektiivne, aga samas võimalikult ohutu. Igale mehhaanilise klapiproteesi tüübile ja vastavalt sellele, milline südameklapp on asendatud, on ettenähtud INR vahemik, kus Marevanravi on efektiivne st hoiab ära trombide tekke proteesklapil.

INR alla 2,0 pole marevanravi piisavalt efektiivne, et hoida ära trombide teket, sel juhul suurendatakse marevani kogust. INR üle 3,0 hakkab aga tõusma veritsusrisk. Tavaliselt siis vähendatakse natuke Marevani kogust, et hoida õiges vahemikus st INR 2,0.

tsüstiidi vere uriini valu kas menüüst kõhu all asuval kõhu all on valu

Kaljusaar Küsimus nr 64 Jalgades on sipelgad juba aastaid. Nüüd aga on see tunne tulnud näkku ja keel suriseb tänasest alates. Mida teha-kui ohtlik see on?

Localization valu paremas küljes

Vastus: Tere! Kui kaebused püsivad, siis olege hea ja pöörduge perearsti poole. Sukles Küsimus nr 63 Tere, minu emal 73a diagnoositi a. KATE südameseiskumisega,eduka taaselustamisega. Jäi peale seda Marevan ravile.

NAUTICA CONFIDO KIIRKLIINIK

Selle aasta aprillis opereeriti ta nekrootilise pankreatiidi tõttu kaks korda. Haiglas olles sai ta antikuogulantravi. Hetkel on ema hooldusravi osakonnas kosumas. Viimatisel perearsti visiidil öeldi, et kuna KATE oli eelmisel aastal, siis rohkem Marevani ei pea võtma.

Alates augustist ei ole ta saanud ei Marevani ega Clexani. Kas oleks vajalik edasine antikoagulantravi? Kui vajalik, siis milline? Esmalt on mul väga hea meel teie perekonna üle, et olete ennast tromboositeemadega kurssi viinud. Nekrootilise pankreatiidi ajal oli kindlasti näidustatud tromboosi profülaktika Clexaniga.

Kui äge pankreatiit lahenenud ning patsient saavutanud liikumisvõime st.

Põhjus on valu paremas küljes

Kui meil tegu nn. Kai Sukles Küsimus nr 62 Tere, sain eile arstilt positiivsed uudised, et trombe enam ei ole. Seega ta ütles, et Zibori tarvitamise võib järgi jätta. Kuna lõpetasin eile Zibori süstimise. Kas võib esineda mingisuguseid võõrutusnähte? Ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 61 Olin tromboosiga kahepoolne trombemboolia haiglas ning peale haiglaravi olen nüüd juba 6 kuud võtnud Xareltot vastavalt retseptile.

Kui pikalt on vajalik veel Xareltoga jätkata või kas on vajalik ravi muuta? Kui tromboos on pärast 5 kuut ravi ikka jalas, siis üks asi on kindel, et praegu peaks kindlasti ravi antikoagulandiga jätkama. Kui kaua ja kas vajalik ravimi vahetus, on mailtsi raske kommenteerida.

Selleks pange ennast kirja mõne tromboosispetsialisti juurde. Peeter Saadla. Head paranemist soovides, dr. Kaljusaar Küsimus nr 60 Mu vasakul jalal on veen tursunud ja teeb kõndimisel valu ,kannan ka tugitaldasid.

Teen aednikutööd mis nõuab palju kõndimist. Tänan ette! Kui jalal on veen tursunud ja see valutab, siis võib olla tegemist veenipõletiku ehk flebiidiga ja lisaks võib olla ka tromboos selles veenis. Et asjale selgust saada, soovitan pöörduda lähima haigla erakorralise meditsiini osakonda EMO kui veeni põletiku ja tromboosi kahtlusega.

paigaldised kui tsüstiitide ülevaated uristamine ja verd

Diagnoos kinnitatakse või võetakse maha vereanalüüsi D-dimeeri ja vajadusel lisaks ultraheli doppleri alusel. Kuna tromboos vajab alati kiiremat tegutsemist, seepärast soovitus EMO, mitte perearst. Kaljusaar Küsimus nr 59 Tere! Olen 15 aastane tüdruk ning olen viimaste aastatega tähele pannud, et vahel peale trenni tegemist muutub üks sääremari kuidagi jahedaks ning on teisest sääremarjast suurem. Jalga lõdvalt hoides ning sääremarja katsudes on see teisest ka palju kõvem. Kas te oskate öelda mis sellist reaktsiooni põhjustab?

Millise arsti poole peaksin pöörduma? On see üldse vajalik? Arvan, et trenni tegemise järgselt ühe sääremarja paksenemine ja jahenemine, kuid see mõne aja pärast kaob, pole tõsine probleem.

punane causta tsüstiidiga kui tsüstiit kollane uriin

Samas on mul teile küsimus-ega Te ei suitseta ega tarvita rasestumisvastaseid vahendeid? Minu küsimse taga pole uudishimu, vaid tahan aru saada, kas teil viks olla mingit kõrgenenud tromboosiriski. Sukles Küsimus nr 58 Tervist! Ma olen aastane noormees. Mul on jalgades valud Sääre piirkonnas ja mul vist lõhkes vasakus käes keskosas veresoon verevalum on veeni peal.

Kas mul võib olla tromboos ja kui mul on, siis mida ma tegema peaksin? Palun pöörduge erakorralise meditsiini osakonda või perearstile. Kaljusaar Küsimus nr 57 Selline mure, et mul parema jala kints tulitab ja tundub tuima võitu.

Tuim valu paremal alakõhus Tegemist võib olla ussripikupõletiku ehk pimesoolepõletikuga. Harilikult algab tuim valu nabapiirkonnas, mis kiirgab mõne aja möödudes alla paremale alakõhu piirkonda. Pimesoolepõletiku puhul on oluline saada ravi enne, kui ussripiku sein lõhkeb, muidu võib ohtliku tüsistusena tekkida kõhukelmepõletik.

Hambavalu, mis üles äratab Põhjuseks võib olla hammaste krigistamine, mida võib tekitada stress. Pidev hammaste krigistamine kulutab ja lõhub hambaid ning muudab need tundlikuks. Kahtluse korral helista oma hambaarstile.

terav terav valu kõhu allosas paremal valu neerukõnes urineerimiseks

Leevendust võid saada oma toidulaua muutmisest, sest on leitud seoseid ärritatud soole sündroomi ning süsivesikute tarbimise vahel. Kõige sagedmini on põhjuseks laktoosi ehk piimasuhkru talumatus.

Kõhuvalu põhjustavad haigused Kõhuvalu võivad põhjustada mitmed haigused. Näiteks maohaavand annab endast tunda pärast sööki, valu tekib ülakõhu keskosas.

Kaksteistsõrmiksoole haavandile on iseloomulik paremal ülakõhus tuntav terav valu, mis esineb tühja kõhuga ja sageli öösiti. Söömise ajal paremasse külge ja isegi selga kiirguv valu on vahel märk sapikividest. Kui kivid liiguvad juba sapijuhasse silmad tõmbuvad kollasekson tegu ohtliku seisundiga, mis vajab kiiret sekkumist. Sapikivid hakkavad ladestuma vaikselt, kui oled kiiresti kaalus juurde võtnud või ruttu kaalu langetanud.

Metamorfoos by Franz Kafka (Audiobook)

Närimine, kubemele lähemal asuv sümptom võib esineda raseduse ajal. Ekstreemiline rasedus - algab tavaliselt nagu tavaliselt. Katkestati kuni nädala jooksul ja on abort. Samal ajal on kõhupiirkonnas teravaid paroksüsmaalseid, pistavaid valusid, mille kiirgus on anus, nõrkus, verejooks, peapööritus, vererõhu langus, verekaotus, naha hellitus suureneb.

Kui toru puruneb, valatakse vereõõnde verd, kiirabi tuleb kohe kutsuda. Valu võib tekkida pärast vahekorda. Kui sellisel juhul on kõige tõenäolisemalt alumine kõht, toimub moraalne rahulolematus ebaõnnestunud seksuaalvahekorras.

Tavaliselt ei ole selline valu tugev, see läheb läbi naise rahustava enesetäiendaja. Aga kui see muutub korrapäraseks, pidevalt tõmbab, peate minema arsti juurde. Arvestades nii suurt põhjuste ja patoloogiate valikut, võib nende identifitseerimiseks kasutada mitmeid meetodeid. Kuid on olemas põhilised: kõhupiirkonnad seisavad, küljel, tagaultraheli, CT, MRI, võib vajada vaagna ja lülisamba röntgenkiirgust ning irrigoskoopiat.

Endoskoopilised uuringumeetodid: tsüstoskoopia, kolonoskoopia, günekoloogides - laparoskoopia.

tabletid tsüstiidi ühekordselt lihased haiget allosas kõhtu et see

Eriti tuleks mainida laparoskoopiat: meetod on praegu väga populaarne, kättesaadav ja informatiivne. Võib paljastada kõik valu alumise kõhuga seotud põhjuste põhjused.

Laparoskoopia on märkimisväärne, kuna see võib kombineerida nii diagnostilisi kui ka terapeutilisi võimeid. Seda tehakse laparoskoopi, endoskoopilise instrumendi abil. Erinevalt eesmise kõhuseina traditsioonilisest kirurgilisest sisselõikest, millel on suhteliselt piiratud võimed, tehakse see väikeste aukude abil, mille mõõtmed on mm.

Seade on varustatud objektiividega, mis pakuvad testimisorgani kõrglahutust ja videokaamerat, mis edastab kujutise monitorile. Ravi teostatakse pärast valu valimise kindlakstegemist vastavalt asjakohastele näidustustele. Naise alumine kõht valutab vasakule, kubemele lähemale ja annab alaseljale.

Vasakpoolne kõhuvalu naistel lähemal kubemesse Mida valu kubemes vasakul? Valu vasakus kubemes naistel, selle põhjused ja ravi :: SYL. Ebameeldivad tunded võivad erineda. Kõige tavalisem valutav valu, pugutav, kummardav ja igav.

  • Valus allosas kõhu ma ei saa kirjutada
  • Tõstamaa Tervisekeskus Tere Merle Lugedes Teie muresid on need omased gastroenteriidile, see tähendab mao ja soole põletikule.
  • valud selja alaosas | Neuroloogia | Arsti nõuanded | Küsi nõu Eesti tipparstidelt! - es-racing.ee
  • Tsüstiit ja sügelus nahk
  • Küsimused & vastused « Tromboosialane info arstile ja patsiendile
  • Enamasti on kurikaelaks mõni viirus, mis meile ka suvel hõlpu ei anna.

Enamikul juhtudel võtab isik, kellel on selline ebamugavustunne, valuvaigisti. See ei ole siiski alati õige. See artikkel räägib, miks naiste vasakus kubemes on tugev valu. Allpool kirjeldatakse peamisi põhjusi ja nende täiendavaid sümptomeid. Samuti tasub öelda, kuidas ravitakse naistel kubeme valu vasakul poolel, milliseid meetmeid tuleb võtta, kui see esineb.

Mida valu kubemes vasakul? Valu vasakus kubemes naistel, selle põhjused ja ravi

Mida valu kubemes vasakul? Enamikul juhtudel näitab see nähtus, et inimkehas läheb midagi valesti. Inimese vasakus kubemes on järgmised organid: sooled, põie osa, ureters, neerud. Naistel paiknevad selles piirkonnas ka munasarja- muna- ja emaka ühel poolel. Kui tekib ebamugavustunne, võivad eespool kirjeldatud elundid kannatada.

  1. Arst eemaldas endal ise pimesoole 3
  2. Terav valu vasakule kõhu
  3. Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid.
  4. Valud paremas küljes ära tagasi - Motion Free
  5. Samuti valu paremal küljel all võib avalduda ovulatsiooni ajal munaraku vabanemise hetke.
  6. Он был критик, а не революционер.
  7. Что-то прозрачно мигнуло, и корпус машины снова сомкнулся.
  8. Seitse valu, mida ei tohiks kunagi ignoreerida - Haigused - Tervis

Samuti ilmneb sageli vasakpoolse kubeme valu, mis on tingitud naaberpiirkondade patoloogilisest protsessist. Sõltumatu diagnoosimine on peaaegu võimatu. Pöörake tähelepanu peamistele põhjustele, miks naistel esineb valu, ning analüüsige nende ravimeetodeid.

Põrna haigused Naiste vasaku kubeme valu võib esineda põrnas esinevate patoloogiate korral. Väärib märkimist, et see organ on keha pinnale väga lähedal.

Sellepärast muutub valu põhjuseks banaalne vigastus. Erinevad kasvaja protsessid põrnas võivad põhjustada ebameeldivaid tundeid, andes kubemesse. Samal ajal võib kasvaja iseloom olla pahaloomuline või healoomuline. Kanalite ummistus toob kaasa sama märgi kujunemise. Selliste patoloogiate ravi toimub tavaliselt haiglas. Sel juhul võib naisele näidata konservatiivset või kirurgilist ravi. Sageli määratakse patsiendile pärast korrigeerimist pikaajalisi ravimeid, aktiivseid toidulisandeid ja ensüüme.

Ebameeldivaid tundeid põhjustavad soole patoloogiad Valu vasakul kubemes naistel muutub mõnikord soole sümptomiks. Seega on kõhukinnisuse ja kõhulahtisuse korral sarnaseid tundeid. Lisaks võib tekkida suurenenud gaas ja puhitus.

Erinevad peensoole kasvajad põhjustavad ebameeldivaid tundeid. Samuti võivad düsbioos ja põletik põhjustada valu vasakus kubemes.

Sellistel juhtudel on ravi valitud sümptomaatiliseks. Kui patsient kaebab kõhukinnisuse või kõhulahtisuse pärast, siis määratakse asjakohased ravimid.

Põrna haigused

Laksatiivide hulgas võib eristada "Duphalac", "Gutasil", "Senade". Juhi tugevdamiseks kasutati sageli "Immodium" ja sobivat dieeti. Soolehaiguste ravi nõuab pikaajaliste kasulike bakterite võtmist. Nendeks ravimiteks on "Linex", "Atsipol", "Baktisubtil". Bakterioloogilise põletiku avastamisel määratakse antibakteriaalne ravi.

Erineva iseloomuga neeruhaigus Valu vasaku kubemes naistel esineb sageli neeruhaigusega. Samal ajal kannatab vasak org. Patoloogia ilmneb sageli täiendavate sümptomitega. Kõige sagedasemad neist on kehatemperatuuri tõus, raskused või sagedane urineerimine, millega kaasneb põletustunne. Selliseid patoloogiaid tuleb alati ravida pärast konsulteerimist spetsialistiga. Kõige tavalisemad antibakteriaalsed ravimid. Nende hulka kuuluvad "Amoksitsilliin", "Amoxiclav", "Sumamed" ja nii edasi.

Soovitatav on võtta diureetikume, nagu "Kanefron", "Cystone", neerude kogumine jne. Naiste vasaku kubeme valu võib olla tingitud infektsioonist. Enamasti on need haigused, mis on sugulisel teel levivad. Neid põhjustavad mikroorganismid, mis järk-järgult nakatavad tupe, emaka, munasarju ja munasambasid. Seda haigust on vaja ravida nii kiiresti kui võimalik. Paljud sapikividega kimpus olevad inimesed kurdavad valu just pärast suuremat söömaaega. Ka sapikivid nõuavad arstlikku sekkumist.

Pankreas hakkab valutama juhul, kui see on põletikuline ega tööta korrapäraselt.