Valu allosas kõhu ajal suitsetamise ajal.

Kas tegu võib olla tromboosiga? Soovitan Teil esmalt pöörduda perearsti poole ning määrata D-dimeeride tase veres. Mida absoluutselt ei tohiks rase naine teha Pärast raseduse kinnitamist peaksite kõigepealt loobuma halbadest harjumustest, normaliseerima oma elustiili ja alustama dieedi jälgimist.

Haiguslehel viibite operatsiooni järgselt olenevalt seisundist nädalat. Haiguslehte pikendab vajadusel Teid operatsioonile suunanud raviarst. Kui operatsiooni käigus eemaldatakse emakas, siis menstruatsioonid lakkavad ja ei ole võimalik enam rasestuda. Juhul kui eemaldatakse täielikult mõlemad munasarjad, on soovitav alustada hormoonasendusravi. Täpsema raviplaani koostab Teie raviarst olenevalt Teie vanusest ja haigustest.

Suguelu ei ole lubatud, kui esineb määrivat voolust või veritsust tupest vähemalt nädalat pärast operatsiooni. Operatsiooniarm kõhul paraneb täielikult mõne kuu jooksul.

Selle aja jooksul kaob operatsioonijärgne nahaalune turse, taastub nahatundlikkus armi piirkonnas ja arm kootub valkjaks. Võimalikud tüsistused Operatsiooni ajal võib selguda, et eelnevalt koostatud operatsiooni plaani ei õnnestu täies mahus teostada. See võib olla tingitud Teie anatoomilistest iseärasustest, kaasuvatest haigustest, haigusprotsessi eeldatust suuremast ulatusest. Lisaks ilmneb tõmbevalu emaka kasvu tõttu. Elund avaldab survet lähedalasuvatele kudedele, mis põhjustab sidemete ja lihaste venimist.

Sõidu ajal võib selline ebamugavustunne suureneda, kuid see ei kujuta ohtu rasedusele. Loote liikumise tõttu võivad tekkida valulikud aistingud. Kõhuvalu raseduse varajases staadiumis peetakse enamikul juhtudel normaalseks.

Kuid mõnikord signaalib valu sündroom ohtu. Kõhuvalu ohtlikud põhjused rasedal naisel Kõhuvalu põhjused raseduse ajal võivad olla väga erinevad, kuid ohtlikud on järgmised sümptomid: Kramplikud valud verise eritisega, mis viitavad platsenta plahvatusele ja alanud spontaansele raseduse katkemisele. Patoloogiat võib provotseerida suurenenud füüsiline aktiivsus, kõhu trauma või hüpertensioon. Päästa laps sel juhul on võimalik ainult kiireloomulise arstiabi. Joonistamine, pidev valu, kalduvus intensiivistuda.

Nad annavad märku raseduse katkestamise ohust. Miks valutab alakõhus raseduse alguses? Valu põhjused raseduse algstaadiumis võib laias laastus jagada järgmisteks tüüpideks: Sünnitusabi, mis on otseselt seotud rasedusega. Mitte sünnitusabi, mis on põhjustatud teiste organite patoloogiatest. Esimene kõhuvalu raseduse ajal võib ilmneda nädal pärast viljastamist. Valusündroom ei ole tavaliselt tugev ja seda seostatakse sageli premenstruaalse sündroomiga.

Raseduse algfaasis on alakõhu kerge valu kõige levinum põhjus hormonaalsed muutused. Teisisõnu, valu on seotud progesterooni suurenemisega veres. Magu võib olla väga valulik ainult emakavälise raseduse tõttu. See juhtub siis, kui munarakk kinnitatakse munajuhadesse, mitte emakasse. Muna kasvu protsessiga kaasnevad tõmbevalud. Kui emakavälist rasedust ei tuvastata õigeaegselt, järgneb munajuha rebend. Patoloogia nõuab operatsiooni. Kui naisel on munasarja tsüst, siis võib see provotseerida ka valu, kuigi reeglina ei kujuta see rasedusele ohtu.

Sel juhul valutab see ühes kohas ja valu intensiivistub pärast pikki jalutuskäike, raskuste tõstmist või sportimist.

valu kõhu allkirjastamisel kuidas ravida tsüstiit naiste jõhvikate

Kuna naise immuunsus on raseduse ajal nõrgenenud, võivad esineda krooniliste haiguste ägenemised ja mitmesuguste infektsioonide taustal areneda põletikulised protsessid. Kõige sagedamini ilmneb kõhuvalu varase raseduse ajal alakõhus koos põiepõletikuga. Tsüstiidi täiendav sümptom on sagedane, valulik urineerimine. Immuunsuse vähenemine võib põhjustada ka püelonefriidi ägenemist. Selle patoloogiaga kiirgub valu nimmepiirkonnas alakõhus.

Valu joonistamine alakõhus raseduse teisel ja kolmandal trimestril Teise ja kolmanda trimestri tõmbevalusid peetakse sageli normiks. Neid seostatakse lihas-ligamentoosse aparaadi venitamisega, mis toetab emakat normaalses asendis. Lisaks suureneb emaka suurenemisega soolestiku ja seedesüsteemi muude organite koormus. See võib põhjustada seedeprotsessi häireid, kõhukinnisust, puhitust, kõhupuhitust, mis kutsub esile valu alakõhus.

Samuti võib kõht füüsilise ja närvilise ülekoormuse taustal haiget teha. Ohtlik seisund on emaka hüpertoonilisus, mis võib ilmneda raseduse teisel poolel. See seisund on oht raseduse katkemise või enneaegse sünnituse riski arengule. Uurimise ajal on tõmbevalude esinemist võimatu tuvastada, seetõttu, kui naine kurdab ebamugavust, on ette nähtud ultraheliuuring. Mida teha, kui rasedal on kõht valus Küsimus, mida teha, kui raseduse ajal on kõhuvalu, tekib väga sageli.

Kõigepealt peate meeles pidama, et tugeva valu korral peate viivitamatult konsulteerima arstiga.

Ainult õigeaegne abi aitab last hoida. Kõigil muudel juhtudel on vaja proovida kindlaks teha valu ebamugavuse põhjus.

Mürgituse, ülesöömise või toksikoosi korral Kui raseduse ajal tekib mürgistus, peate kutsuma kiirabi. Enne arsti saabumist peaksite võtma sorbendi aktiivsüsi, Smecta, Enterosgel jne ja proovima juua võimalikult palju vett. Raseduse ajal ülesöömine on vastuvõetamatu. See mitte ainult ei provotseeri ebameeldivaid sümptomeid, sealhulgas kõhuvalu, vaid põhjustab ka loote kogukaalu suurenemist, mis raskendab sünnitust.

Seetõttu ei tohiks tekkida küsimust, mida teha ülesöömise korral lihtsalt. Toksikoosiga on soovitatav süüa sageli, kuid väga väikeste portsjonitena. Lisaks peaksite minimeerima füüsilist aktiivsust, kuid sageli jalutama värskes õhus.

Toksiinide keha puhastamiseks proovige juua võimalikult palju puhast vett. Kõhuvalu koos kõhupuhitusega Gaasi tootmine raseduse ajal võib põhjustada alakõhuvalu. Lisaks võib puhitus suurendada vererõhku, südamepekslemist ja õhupuudust. Need on üsna ebameeldivad sümptomid, pekingese uriini verega ja lõhnaga võivad naise heaolu märkimisväärselt halvendada.

Kõhupuhituse vähendamiseks tuleks toitumine normaliseerida nii kvalitatiivselt kui ka kvantitatiivselt. Raseduse ajal peaks menüü sisaldama kiudaineid sisaldavaid toite.

Liigsöömine, nagu juba mainitud, tuleks välistada. Harjutus on hea viis seedesüsteemi normaliseerimiseks. Sellise kompleksi peaks arst koostama vastavalt naise individuaalsetele omadustele.

Tänu võimlemisele on võimalik soolestiku liikuvust parandada ja kõhukinnisusest lahti saada. Treeningkokkutõmbed Treeningkontraktsioonid tekivad viimasel trimestril. Nad valmistavad keha ette sünnituseks ega sisalda raseduse katkestamise ohtu. Tavaliselt ei kaasne nendega valu, kuigi nad on oma olemuselt kramplikud.

Keha individuaalsete omaduste tõttu ei pruugi mõned naised valekontraktsioone lihtsalt märgata. See võib olla tingitud asjaolust, et kõhulihaste venitamine on raseduse viimasel kuul rohkem vaevav. Treeningvõistluste ajal seisundi stabiliseerimiseks peaksite pikali heitma ja püüdma lihaseid lõdvestada. Kui pinge püsib, on soovitatav võtta sooja dušš. Mida absoluutselt ei tohiks rase naine teha Pärast raseduse kinnitamist peaksite kõigepealt loobuma halbadest harjumustest, normaliseerima oma elustiili ja alustama dieedi jälgimist.

Suitsetamine, narkootikumide ja alkoholi tarbimine tuleks täielikult välistada. Sõltuvusharjumused lükkavad loote arengu edasi ja põhjustavad beebis kaasasündinud anomaaliaid. Kaljusaar Küsimus nr 64 Jalgades on sipelgad juba aastaid. Nüüd aga on see tunne tulnud näkku ja keel suriseb tänasest alates.

Mida teha-kui ohtlik see on? Vastus: Tere! Kui kaebused püsivad, siis olege hea ja pöörduge perearsti poole. Sukles Küsimus nr 63 Tere, minu emal 73a diagnoositi a. KATE südameseiskumisega,eduka taaselustamisega. Jäi peale seda Marevan ravile. Selle aasta aprillis opereeriti ta nekrootilise pankreatiidi tõttu kaks korda. Haiglas olles sai ta antikuogulantravi. Hetkel on ema hooldusravi osakonnas kosumas. Viimatisel perearsti visiidil öeldi, et kuna KATE oli eelmisel aastal, siis rohkem Marevani ei pea võtma.

Alates augustist ei ole ta saanud ei Marevani ega Clexani. Kas oleks vajalik edasine antikoagulantravi? Kui vajalik, siis milline? Esmalt on mul väga hea meel teie perekonna üle, et olete ennast tromboositeemadega kurssi viinud. Nekrootilise pankreatiidi ajal oli kindlasti näidustatud tromboosi profülaktika Clexaniga.

Kui äge pankreatiit lahenenud ning patsient saavutanud liikumisvõime st. Kui meil tegu nn. Kai Sukles Küsimus nr 62 Tere, sain eile arstilt positiivsed uudised, et valu allosas kõhu ajal suitsetamise ajal enam ei ole.

Seega ta ütles, et Zibori tarvitamise võib järgi jätta. Kuna lõpetasin eile Zibori süstimise. Kas võib esineda mingisuguseid võõrutusnähte? Ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 61 Olin tromboosiga kahepoolne trombemboolia haiglas ning peale haiglaravi olen nüüd juba 6 kuud võtnud Xareltot vastavalt retseptile.

Kui pikalt on vajalik veel Xareltoga jätkata või kas on vajalik ravi muuta? Kui tromboos on pärast 5 kuut ravi ikka jalas, siis üks asi on kindel, et praegu peaks kindlasti ravi antikoagulandiga jätkama.

valu vasakul all allosas kõhtu istme juures vere valik pärast urineerimist

Kui kaua ja kas vajalik ravimi vahetus, on mailtsi raske kommenteerida. Selleks pange ennast kirja mõne tromboosispetsialisti juurde.

Peeter Saadla. Head paranemist soovides, dr. Kaljusaar Küsimus nr 60 Mu vasakul jalal on veen tursunud ja teeb kõndimisel valu ,kannan ka tugitaldasid.

naiste kõhuvalu ravimid võite juua teed piimaga kui tsüstiit

Teen aednikutööd mis nõuab palju kõndimist. Tänan ette!

  • Kui tsüstiit on võimalik jalgu soojendada
  • Küsimus, jällegi lingust.
  • Pärast seda kui palju antibiootikumi aitab tsüstiit
  • Naisel terava valu urineerimisel
  • Valu paremal all kõhtu põhjustab
  • Väljakujunemata rasedus.
  • Kui mitte tsüstiidi raviks läheb see läbi
  • Raseduse ajal alakõhu valu lõikamise põhjused - Düsenteeria June

Kui jalal on veen tursunud ja see valutab, siis võib olla tegemist veenipõletiku ehk flebiidiga ja lisaks võib olla ka tromboos selles veenis. Et asjale selgust saada, soovitan pöörduda lähima haigla erakorralise meditsiini osakonda EMO kui veeni põletiku ja tromboosi kahtlusega.

kiire urineerimise tõus cranberry mahl tsüstiidi kommentaare

Diagnoos kinnitatakse või võetakse maha vereanalüüsi D-dimeeri ja vajadusel lisaks ultraheli doppleri alusel. Kuna tromboos vajab alati kiiremat tegutsemist, seepärast soovitus EMO, mitte perearst.

Kaljusaar Küsimus nr 59 Tere! Olen 15 aastane tüdruk ning olen viimaste aastatega tähele pannud, et vahel peale trenni tegemist muutub üks sääremari kuidagi jahedaks ning on teisest sääremarjast suurem. Jalga lõdvalt hoides ning sääremarja katsudes on see teisest ka palju kõvem.

Günekoloog Dr Ülle Kadastik

Kas te oskate öelda mis sellist reaktsiooni põhjustab? Millise arsti poole peaksin pöörduma? On see üldse vajalik?

mis maitsetaimed aitavad tsüstiidi juures vere uriinis ja valu muna

Arvan, et trenni tegemise järgselt ühe sääremarja paksenemine ja jahenemine, kuid see mõne aja pärast kaob, pole tõsine probleem. Samas on mul teile küsimus-ega Te ei suitseta ega tarvita rasestumisvastaseid vahendeid? Minu küsimse taga pole uudishimu, vaid tahan aru saada, kas teil viks olla mingit kõrgenenud tromboosiriski. Sukles Küsimus nr 58 Tervist! Ma olen aastane noormees. Mul on jalgades valud Sääre piirkonnas ja mul vist lõhkes vasakus käes keskosas veresoon verevalum on veeni peal.

Kas mul võib olla tromboos ja kui mul on, siis mida ma tegema peaksin? Palun pöörduge erakorralise meditsiini osakonda või perearstile.

Kaljusaar Küsimus nr 57 Selline mure, et mul parema jala kints tulitab ja tundub tuima võitu. Kas võib olla trombi oht vms?

Kui on kahtlus trombile, tuleb pöörduda oma perearsti vastuvõtule või EMO-sse kui asi tõsisem ja ei kannata ootamist. Läbi interneti suhteliselt võimatu tromboosi diagnoosida. Kaljusaar Küsimus nr 56 Tere. Kas 33 aastasel mehel võib tromb põhjustada südame rütmihäireid ning milliseid vereproovide analüüsi tulemused näitavad trombi ohtu.

Mure selles, et ka kunagi isa on trombi tõttu 40 aastaselt surnud. Nimelt 2 nädalat enne südame rütmist välja minekut sai käidud lennureisil, mis kestis 7 tundi. Südame rütmi tagasisaamine võttis aega haiglas Eestis u.

Lõpetuseks — milliseid uuringuid võiks veel teha, et teada saada, millest selline rütmihäire võib olla põhjustatud ning kas on trombiohtu. Palun lugege läbi kodulehel olev virvendusarütmia info.

Sealt saate vastused oma küsimustele. Kui kõikidele küsimustele vastuseid ei saa, siis palun pöörduda kardioloogi vastuvõtule. Küsimusi on Teil palju ja neid pole võimalik mailitsi käsitleda. Virvendusarütmia on nii paljude aspektidega haigus ja vahest noorematel inimestel pole selgeid haiguslike põhjusi, vaid on südame nn elektrisüsteemi häire ja sellisel korral tromboosi riskid on madalad.

Kaljusaar Küsimus nr 55 Tere! Olen Jalg on valulik ja turses, õieti käia ei saa, vaid longates.

EMO arts kirjutas välja Clexane süstelahuse, mida 24h tagant pean süstima. Praeguse seisuga on tehtud 1 süst. Küsimus, et kas ma saan kuidagi seda valulikust kiiremini leevendada, lisaks sellele et kannan ravisukki ja määrin ka liotoni peale. Kas pikem jalg peaks saama puhata või ma pean just vastupidi rohkem käia kuigi jalg on valulik. Kuidas ma saan leevendada valu?

Kui ruttu võiks esimesed tulemused peale Clexane süstimist olla? Kas juba äkki mõne päevaga? Kui Teil on raseduse ajal diagnoositud pindmiste veenide tromboos siis ravikuuri kestus süstidega on minimaalselt 45 päeva. Kindlasti ei kao valulikkus ja turse ära päevaga-ravim lõhustab trombi ning valu ja turse kaovad sedavõrd, kui taastub normaalne verevool. Nii et varuge kannatust! Mõnel kaovad kaebused nädalaga, mõnel võtab kauem aega. Mida Te ise saate leevenduseks teha?

Kindlasti kanda ravisukka, abi võib olla Liotoniga määrimisest ja kui valu ikka väga tugev, siis tuleb lisaks võtta valuvaigistit.

Kuna olete rase, siis oleks hea, kui saaksite valuvaigistite hulh´ka hoida minimaalsena. Soovitaksin valu korral Paratsetamooli. Kõndimisest-võite kõndida, kuid nii palju, kui jalg lubab. Ei tohi kõndida nn. Kui valu tekib, peate puhkama. Samas tromboosi tõttu ei pea olema voodireziimil. Sukles Küsimus nr 54 Tere! Olen 28a neiu.

Olen kasutanud varasemalt järjest 5a antibeebipille ja käinud regulaarselt günekoloogi juurest ennast kontrollimas. Billidega tegin aastase pausi ja nüüd alustasin nende taaskasutamist. Kuna viimasel ajal on räägitud palju antibeebipillide riskitegurist tromboosist, siis kuidas ma saaksin seda vältida. Kas peaksin regulaarselt käima ka perearstil, kes teeb vajaliku läbivaatuse ja veretestid? Kombineeritud toimega antibeebipillidega võib kaasneda suurenenud tromboosirisk. Selleks, et pillide tarvitamine oleks Teile ohutu, on vaja teada, kas Teil esineb teisi tromboosi riskitegureid.

Need oleksid: ülekaal, suitsetamine, mingi krooniline kopsuhaigus või krooniline südamepuudulikkus või põletikuline soolehaigus, pahaloomuline kasvaja.

Lisaks peaks teadma teie perekondlikku ajalugu tromboosi osas-kas teie vanematel-vanavanematel on esinenud veenitromboosi. Kui Teil endal tromboosi riskitegureid pole ega pole ka perekonnas lähisugulastel tromboosi esinenud, siis võite tarvitada antibeebipille.

Kui olemas mingi riskitegur, siis vaja koos teiega arutada, kuidas edasi. Kai Sukles Küsimus nr 53 2 nädalat tagasi saabusin pikalt lennureisilt. Kokku lendasin pea 24 h, millest üks lend oli järjest 14 h.

Loomulikult läksid jalad lennureisi ajal paiste, kuid see on ka osaliselt arusaadav.

Juristi nõuanne Mitmed günekoloogilised haigused vajavad kirurgilist ravi. Ligipääsuks opereeritavale piirkonnale kasutatakse erinevaid meetodeid, üheks neist on avatud lõikus läbi kõhu eesseina. Sagedastemaks põhjusteks avatud lõikuste teostamiseks on emaka verejooks, emaka healoomuline lihaskoekasvaja müoom või pahaloomuline kasvaja, aga ka munasarja ja munajuhade mädapõletik või suuremõõtmelised tsüstid. Operatsiooni kulg A — nahalõige kõhu keskjoonel B — nahalõige Pfannenstieli järgi Üldjuhul teostatakse operatsioon üldnarkoosis. Nahalõige teostatakse kas kõhu alaosas horisontaalselt piki püksi serva kulgu nn Pfannenstieli lõige või kõhu keskjoonel nabast kuni mõne cm kõrguseni häbemeluust.

Murelikuks teeb see, et nüüd peale lennureisi lähevad jalad kergelt tööpäeva lõpuks labajala pealt paiste. Mitte küll väga hullult, aga veidi siiski.

Kui istun, siis tunne jalgades pakitsust. On kohe tunda, et veri just reie tagaosas nagu h´ästi ei liigu. Püsti olles ja liikudes on väga mugav olla. Jalad on paiste läinud ka varem tööpäeva lõpuks, kuid sellist pingetunnet reie tagaküljes pole enne tundnud. Mul on ka parema jala sääremarja peal väike veenilaiend.

See küll ei puneta ega valuta ega anna andast muud moodi tunda. Mingit punetust või kuumust jalgades ei tunne. Pigem on jalalabad külmad. Igaks juhuks alustasin koduse raviga Lioton ja Venoruton.

Avatud kõhuõõne operatsioonid günekoloogias

Kas peaksin muretsema ja perearsti juurde pöörduma? Kas peale sellist pikka lennureisi võib olla tekkinud oht trombi tekkeks?

Lisainfoks, et ma ka suitsetan. Pikk lennureis üle 8 tunni on tromboosi riskiteguriks ning tromboos võib tekkida kuni 1 kuu pärast lennureisi.

Ka suitsetamine on riskiteguriks. Samas enamasti on veenitromboos ühepoolne, s. Lioton ja Venoruton on head asjad, kuid kui on tegu veenitromboosiga, siis jääb nendest väheseks. Soovitan Teil esmalt pöörduda perearsti poole ning määrata D-dimeeride tase veres. Negatiivsed s. Kui D-dimeerid on positiivsed, siis see ei kinnita küll otseselt tromboosi diagnoosi, kuid sel juhul oleks vaja teha jalaveenidest ultraheliuuring. Sinna saadab perearst kiirkorras ning seda tehakse haiglate EMOdes.

Sukles Millest või kuidas tekib kopsutromb ja kuidas sellest hoiduda? Palun lugege kodulehelt sellekohast informatsiooni. Kaljusaar Kas insuliin byettat võib kasutada Marevani ravis? Marevanravi ajal võib kasutada kõiki insuliine. Kaljusaar Küsimus nr 50 Tere, Elukaaslasel oli välisriigis sääreluumurru parandamiseks operatsioon ja sealt anti talle kuni koduriiki saabumiseni igapäevased süstid teha, et tromboosiohtu vältida.

Operatsioonist on möödas 3 nädalat, kas Eestis tuleb süstidega jätkata või kui kaua peab pärast operatsiooni süste tegema? Kui reaalne tromboosioht üldse on nii kaua pärast operatsiooni? Sääreluude murru järel soovitaksin teha tromboosi profülaktikat süstitavate antikoagulantidega kokku kuni 28 päeva. On olnud kaks sünnitust, raseduse ajal olen süstinud fraxiparinet ja clexanet.

Teadsin seni, et ühtegi hormonaalset rasedusvastast vahendit kasutada ei tohi. Naistearst väitis nüüd aga,et hormoonspiraali võib ikkagi paigaldada kuna hormonide mõju on seal väga lokaalne.

Kas see info on õige või peaks sellest variandist siiski igaks juhuks loobuma? Kui Teil valu allosas kõhu ajal suitsetamise ajal Leideni sündroom, siis Teile on keelatud kombineeritud kontratseptiivid rasestumisvastased pillidkuid on lubatud kas Cerazette tabletid ei sisalda östrogeeni või Mirena emaka-sisene vahend. Seda ilmselt Teie naistearst Teile pakubki. Sukles Küsimus nr 48 Tere! Olen pikemat aega hädas parema jalaga, mis jalasääre alaosas valutab ja kuumab, hommikuti on väga valus jalale astuda.

Jalg on õhtuks pahkluust paistes. Kui palju liikuda, siis paistetus taandub. Vahel tundub, et jalas on sada nõela, eriti valus on kanna all. Mõnikord on valu kuni reieni ja kiirgab isegi sama poole kätte. Mida peaksin tegema, et elu kvaliteeti tagasi saada? Kõigepealt peaksite pöörduma arsti vastuvõtule ja laskma välja selgitada kaebusi põhjustava haiguse nime, siis võimalusel ravida või soovitused elustiiliks.

Siis hakkab elukvaliteet paranema. Hoolimata tõhusast intereneti ajastust, ei saa haigust ühe kirja teel diagnoosida, nägemata probleemi tekitavat kehaosa ja inimest sihipäraselt küsitlemata. Seega pöörduge oma perearsti poole, et kõigepealt kinnitada või välistada tromboosi diagnoos, vajadusel edasi suunata tromboosikabinetti AS ITK-s. Kaljusaar Küsimus nr 47 Tere! Sooviks teada,et kuidas avalduvad sümptomid,kui kaelaveresooned on lupjunud?

Raseduse ajal alakõhu valu lõikamise põhjused

Nimelt,olen ise Samuti katsudes on kaelasooned väga valulikud ja pinges,ning valu kiirgab ka vasakusse kätte ning ka hammas tuikab vahepeal vasakult poolt. Hambaarstil käisin,ning põletikku hammastes ei ole. Käes on vahepeal selline ebameeldiv tunne ja vasakul pool lõualuus samuti,nagu oleks seest poolt paistes või turses midagi. Samuti oli ka üldkolesterool tõusnud 5,8. Arst ei määranud dieeti.

Kas võibolla,et kaelaveresooned on ummistunud? Samuti on vasakul pool peas ka valud, silma juures. Pigem on Teil tegemist kaelaihaste pingest tingitud valudega see on katsumisel valus, ateroskleroos veresoontes ei ole katsumisel valus või lülisamba kaelaosa diskiprobleemidega.

Pöörduge oma perearstile, kes aitab Teie probleemi põhjuse välja selgitada Parimaga, dr. Kurb on see, et olen ülekaaluline ning reie ümbermõõt on 53 cm. Olen kogu kaubanduses ja ka interneti poodides näinud minule vaja mineva rõhuga mmHg vaid kuni 45 cm ümbermõõduga. Kas tõesti ei olegi neid suuremaid või ei ole neid Eestis suuremaid?

Kas saan siis kanda väiksema rõhuga või saab neid suuremaid kusagilt siiski tellida? Seal on võimalus tellida täpselt isikliku suuruse järgi. Juhul, kui see variant osutub liiga kalliks, on kindlasti heakui kannate kasvõi nõrgema kompressiooniga sukki.

Küsimus nr 45 Millises vanuses või olukorras on mõtet teha trombofiiliku lastele trombofiilia-uuringuid? Tegemist on tüdrukutega. Küsimus nr 44 Saan tromboosi ravimit Xarelto. Süvaveeni tromb avastati mais ja tänaseks olen juba paar kuud seda söönud, varem ka süstisin. Kas võin tarbida toidulisandit Spirulina?

Ega nendele toidulisanditele vastunäidustusi pole koos Xareltoga? Seega keelatud toidulisandite kasutamine pole. Kuid soovitaksin arvestada siiski asjaoluga, et neid uusi ravimeid on oluliselt vähem aega uuritud ja kasutatud.

Tromboosi ravi on hädavajalik, hõlmikpuu ekstrakti kasutamine ilmselt mitte. Võib-olla siiski alustada toidulisandi kasutamist, kui olete ravi lõpetanud? Aga seniste teadmiste baasil teada olevaid kõrvaltoimeid pole. Küsimus nr 43 Olen 69a. Kordagi ei ole olnud probleeme ja doosi ei ole vaja olnud muuta. KH äärmiselt põhjaliku uurimise valu allosas kõhu ajal suitsetamise ajal ei leitud.

Kästi asendada Marevan Pradaxaga, mida ei ole nõus ükski arst välja kirjutama puudub HK dotatsioon ja kardioloogi otsus oli siiski riskida ja jätkata Marevaniga.

Kuidas toimida? Sellel preparaadil pole tõesti haigekassa soodustust, aga näidustus kodade virvendusarütmiga insuldi profülaktikaks on täiesti olemas. Küsimus on enamasti ravimi hinnas. Kui Te olete suuteline Pradaxat ostma, siis ei tohiks olla probleemi selle ravimi kasutamises.

Kui Teile aga hind üle jõu käib, siis on probleem olemas. Teine asi on muidugi see, et ka Pradaxa kasutamisel võib tüsistusena tekkida verejooks. Mõlemad preparaadid on ju antikoagulandid, toimemehhanism erinev, kuid toime sarnane.

Suitsetamine EST

Seega me ei saa anda garantiid, et ka selle ravimi kasutamisel hemoglobiini langust ei teki. Ma arvan, et peate ikka oma kardioloogiga need asjad korralikult läbi arutama. Küsimus nr 42 Olen süvaveeni tromboosiga haige. Perearst kirjutas mulle antidepressandi — Ciraset 10 mg, juurde võtan esialgu xanaxit. Ciraseti infolehes on kirjas, et ravim mõjutab INR taset. Saan aru, et seda ravimit tarbides pean ravi jooksul iga nädal tegema INR analüüsi. Kas see on mulle sobilik ravim?

Ka nendel patsientidel, kellel INR püsib muidu väga stabiilselt terapeutilises vahemikus. Kui aga uue ravimi lisamise järgselt INR ei muutu või stabiliseerub kiiresti teiseks-kolmandaks määramisekssiis edasi pole vajadust tingimata iga nädal analüüsi teha.

Tavaliselt võetakse ka antidepressanti pikemalt, vähemalt 3 kuud. Uuesti oleks vaja INR analüüsi kontrollida mõned päevad pärast ravimi kasutamise lõpetamist.

Nii tuleks käituda kõikide ravimitega, mis raviskeemi lisatakse ehk mis ei ole püsivalt Marevani kõrval raviskeemis. Küsimus nr 41 Valu allosas kõhu ajal suitsetamise ajal. Olen 18 aastane naine ning 2 nädalat tagasi avastati kopsuarteri vasakus alasagara harus ja osalt ka alasagara segmentaalsetes arterites trombimassid. Põhjuseks antibeebipillide kasutamine. Viimasel ajal on mul hakanud tekkima üpriski tihti uriinilekkeid.

Lisaks sellele on menstruatsiooni ajal nii suured valud, et voodist väljuda ei ole lihtsalt võimalik, rääkimata igapäevatoimetuste jätkamisest. Ka menstruatsioonide vahel esineb harva nõrka valu alakõhus. Rase olla ei saa, sest hetkel on samuti menstruatsioon. Ma ei tea kust otsida abi, aga ma kardan, et mõni haigus palju on räägitud emakaelavähist võib selle tuumaks olla. Kui mitte, siis oleks tarvis teisi meetodeid, mis aitaks vähendada menstruaalvalu. Kas see on normaalne? Kas ma peaks otsima abi?

Kas kusagilt saab haigekassa läbi ka tasuta külastada günekoloogi? Ei taha vanematele rääkida sellest. Vastus: Tere. Kindlasti soovitan minna günekoloogile. Tasuma peate ainult erakliinikusse minnes, haigekassapoolse toetusega saate pöörduda haiglate juures olevate naistekliiniku nõuandla günekoloogidejuurde.

Maksma peate visiiditasu 5 EUR. Noortele soovitaks ka Seksuaaltervise Kliinikut Tallinna kesklinnas, Mardi 3. Menstruatsiooniaegne valu on sageli noortel, selleks kasutatakse valuvaigisteid või kui need ei aita, siis on teisi preparaate. Naistearst peab ikkagi teid konsulteerima ja vajadusel ülevaatama.

Emakakaela vähiga seotud see küll pole, seega te ei pea muretsema.